LucíaBlogs

Ap 04 Instal·lació De Fedora

Published on 2 min read
Hero Image

AP_04_Instal·lació de Fedora

1 - Instal·lació de la ISO de Fedora

Primer, hem d’anar a la pàgina de Fedora per descarregar la ISO. Per fer-ho, feu clic en el següent botó per anar directament a la pàgina de descàrrega.

Descarregar Fedora

Foto

Un cop esteu a la pàgina d’instal·lació, feu clic al botó de descàrrega (veure imatge anterior). Això iniciarà la descàrrega de la ISO.

Foto

Ara que ja tenim la ISO descarregada, dirigim-nos al VirtualBox i feu clic a “New”.

Foto

Es mostrarà la següent finestra:

Foto

Doneu un nom a la màquina, per exemple, “Fedora”, seleccioneu la ISO que heu descarregat i, finalment, marqueu l’opció “Skip Unattended Installation” per fer una instal·lació normal. Després, feu clic a “Next”.

Foto

Ara se us demanarà especificar quanta RAM i quants processadors assignareu a la màquina virtual. Segons la pàgina de Fedora, amb 4 GB de RAM i 2 processadors estarà bé. Un cop configurat, feu clic a “Next”.

Foto

Ara se us preguntarà quanta espai assignareu a la màquina. La pàgina de Fedora recomana uns 40 GB. Un cop configurat, feu clic a “Next”.

Foto

Llavors, apareixerà una finestra de confirmació que mostra com es crearà la màquina virtual. Si hi esteu d’acord, feu clic a “Finish”.

Foto

I ara tindreu la vostra màquina virtual afegida al VirtualBox, però encara necessiteu instal·lar-la. Per fer-ho, inicieu la màquina fent doble clic en ella.

Foto

Apareixerà una finestra per seleccionar l’idioma de la instal·lació i l’idioma del sistema operatiu. Seleccioneu el que preferiu, per exemple, espanyol, i feu clic a “Iniciar Fedora-Workstation-Live 38”.

Foto

A continuació, feu clic a “Install Fedora” per iniciar la instal·lació de Fedora.

Foto

Se us demanarà seleccionar l’idioma de la instal·lació i la distribució del teclat. Seleccioneu les opcions que vulgueu i feu clic a “Continuar”.

Foto

Llavors, se us demanarà seleccionar la zona horària i el disc on instal·lareu Fedora. Feu clic al disc desitjat i, un cop seleccionat, feu clic a “Fet”. Després, feu clic a “Començar la instal·lació”.

Foto

Espereu que s’acabi la instal·lació.

Foto

Un cop finalitzada la instal·lació, feu clic a “Finalitzar la instal·lació” i la màquina es reiniciarà.

Foto

I així tindreu Fedora instal·lat i llest per utilitzar.

Foto

Instal·lació del Guest Addition

Per instal·lar el Guest Addition, aneu a “Devices” i feu clic a l’opció “Insert Guest Addition CD Image…”

Foto

Llavors, feu clic a “VBox_GAs(tu versió)” i apareixerà una finestra que us preguntarà si voleu executar el programari per instal·lar el Guest Addition. Feu clic a “Executar”.

Foto

Un cop acabada la descàrrega, tindreu Fedora instal·lat amb Guest Addition i llest per fer el que vulgueu amb ell.

Foto